Osumnjičeni za mučko ubistvo Saše Kulišića ostaju u pritvoru do kraja jula

Najduže do 29. jula ove godine iza brave ostaje dvoje osumnjičenih za ubistvo Dobojlije Saše Kulišića (45), a koji je brutalno nasmrt izboden 31. januara ove godine, saznaju "Nezavisne novine".

Podsjetimo, Okružno javno tužilaštvo Doboj u konrektnom slučaju vodi istragu protiv Kulišićeve supruge Andree Kajganić (33) i njenog ljubavnika Dražena Lazarevića (19).

- Za osumnjičene je na prijedlog tužilaštva Vrhovni sud Republike Srpske 24. aprila produžio pritvor za još tri mjeseca tj. najduže do 29. jula,  a  po okončanju istrage će biti donesena odgovarajuća tužilačka odluka - rečeno je "Nezavisnim novinama" iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

U ovom slučaju, podsjetimo, uhapšena je i Kulišićeva kćerka (15).

- Ovo  tužilaštvo je 23. aprila podnijelo sudiji za maloljetnike Osnovnog suda u Doboju prijedlog za izricanje zavodske vaspitne mjere,  sa prijedlogom za produženje pritvora, zbog sumnje da je kao saizvršilac, zajedno sa osumnjičenima A.K. i D.L. počinila teško ubistvo - rekli su nam iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Kako je ranije saopšteno iz Okružnog suda u Doboju, maloljetna kćerka Saše i Andree je osumnjičena da je Kulišića omamila tabletama.

- Kćerka je usitnila veći broj tableta 'Treana' jačine 10 mg, koje je kupila Andreina sestra V.M. na molbu osumnjičenih, te ih pomiješala sa vodom - navodi se u saopštenju.

Potom je maloljetnica, dodaje se, po dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u kuću svog oca gdje je vodom u kojoj je bio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu da ga omami i uspava.

Te tablete su, dodaje se, supruga i kćerka i u ranijem periodu davale Kulišiću, a da on za to nije znao.

- Nakon što su tablete tu veče počele djelovati i nakon što je on zaspao, maloljetnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su došli i ušli unutra - dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi u nastavku, osumnjičeni su ušli u kuću i maloljetnoj kćerki rekli da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata.

- Osumničeni su ušli u sobu gdje je spavao Kulišić gdje su ga vezali na način da su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i vozilom odvezli u šumu gdje su mu zadali nepoznatim predmetom četiri ubodne rane u stomak. On je premino, a oni ga takvog ostavili u šumi - pojašnjeno je iz suda.

nezavisne.com

Tagovi: