Nakon „Alumine“, Pavlović preuzima i „Boksit“

Kompanija „Pavgord“ u vlasništvu fočanskog biznismena Gordana Pavlovića – Gocija danas je na Banjalučkoj berzi za oko 3,3 miliona maraka kupila oko 28 odsto akcija kompanije „Boksit“ iz Milića, potvrđeno je za CAPITAL.

Prema zvaničnim podacima sa Banjalučke berze, ukupno je prometovano 8.290.000 akcija „Boksita“ ili oko 34,8 odsto od ukupnog broja akcija ove kompanije iz Milića.

Gordan Pavlović kaže da ne zna od koga su sve kupljene akcije, jer je taj posao povjeren ovlaštenim brokerima koji su za račun njegove firme kupovali akcije.

„Prodavali su mnogi, ne znam od koga je sve kupljeno. To su povezana preduzeća i bila bi bruka da je kupio neko drugi da nismo mi“, kaže Pavlović za naš portal.

Na konstataciju da je iznenađujuće da je dugogodišnji direktor „Boksita“ Rajko Dukić dozvolio da neko uđe u vlasništvo trećine kompanije koju on smatra svojom, Pavlović kaže da je svako mogao kupiti akcije.

„Zašto nije Dukić kupio? To je bilo na berzi, mogao je kupiti svako. To godinama stoji. Ne znam ni za koliko para je kupljeno. Znam da ima otvoren nalog kod brokera da on to kupi za nas. Kad nije htio niko, mi smo se pojavili i kupili. Zašto Dukić nije kupio, ja stvarno ne želim da ulazim u to“, kaže Pavlović.

On ističe da bi Pavgordu trebao da pripadne udio u upravljanju onoliki koliko ima vlasništva.

„Ali mi kupujemo i dalje, idemo na to da kupimo 100 odsto akcija. Naš nalog za kupovina je stalno otvoren“, kaže Pavlović.

S druge strane, Rajko Dukić je kratko rekao za CAPITAL da je na sastanku i da ne može da govori.

Na naše riječi da želimo samo da ga pitamo za današnje prometovanje akcijama „Boksita“ na Banjalučkoj berzi, Dukić je kratko rekao da nije upućen i prekinuo vezu.

„Pavgord“ će ovom kupovinom dodatno ojačati i imati potpunu kontrolu na tržištu u ovoj oblasti.

Podjećamo, „Pavgord“ je nedavno postao jedini vlasnik zvorničke „Alumine“, kćerke firme FG „Birač“.

Iako stečaj u FG „Birač“ još nije okončan, „Pavgord“ je na osnovu sudskih presuda u izvršnom postupku uspio da preuzme „Aluminu“ i postane vlasnik najvrednijeg dijela FG „Birač“.

Upravo je „Alumina“ glavni partner „Boksita“, a krajem prošle godine potpisali su trogodišnji ugovor vrijedan 90 miliona KM.

CAPITAL.ba

Tagovi: