Vozač poginuo u sudaru miksera i dva kombija

Jedna osoba je poginula, a dvije su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći što se rano jutros, oko 5 sati, dogodila na putu od Veprinca prema tunelu Učka, javljaju hrvatski mediji.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, povredama zadobivenim u sudaru podlegao je vozač tegljača MAN s poluprikolicom-cisternom pulske registracije, javlja lokalni portal Burin.

Prva dojava o nesreći došla je nekoliko minuta nakon 5 časova. U udesu su učestvovala dva kombija i tegljač-autocisterna s tovarom cementa.

Policija još uvijek rasvjetljava okolnosti nesreće.

Prva saznanja s mjesta događaja pokazuju da se tragedija dogodila kada se teški kamion, koji se kretao nizbrdo, u smjeru Matulja, sudario s jednim kombijem. Nakon žestokog sudara cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz rub ceste. Tragična nesreća dogodila se na ravnom dijelu puta.

Osim hitne pomoći i policije, na mjestu događaja intervenisali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne jedinice, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesretni vozač.

- Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske tvrtke - izjavio je jedan vozač.

On je među prvima naišao na mjesto nesreće.

- Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane - rekao je sagovornik, dok je policija dovršavala uviđaj.

Zbog nesreće i uviđaja, cesta od Veprinca do tunela Učka bila je neko vrijeme zatvorena za sav saobraćaj, a nakon toga se saobraćaj odvijao naizmjenično jednom trakom.

nezavisne.com