Sud odlučio: "Prljavo kazalište" više ne smije da bude "Prljavo kazalište"

Spor između Tihomira Fileša i Jasenka Houre oko prava na korišćenje naziva "Prljavo kazalište", dobio je prvu zvaničnu sudsku odluku.

Iz advokatske kancelarije Kristine Delfin Kanceljak, zastupnika Tihomira Fileša, saznaje se da je Trgovački sud u Zagrebu donio odluku o privremenoj zabrani korišćenja naziva "Prljavo kazalište" i srodnih imena Jasenku Houri i bendu u javnim nastupima.

Dakle, muzičari Jasenko Houra i Mladen Bodalec do okončanja sudskog spora više ne smiju da nastupaju pod imenom "Prljavo kazalište".

- Nalaže se otkazivanje svih ugovorenih aktivnosti koje pružaju usluge muzičkih koncerata, muzičkih nastupa, produkcije zvučnih zapisa i snimanja muzike pod nazivom "Prljavo kazalište" i drugim sličnim nazivima - navodi se u odluci Privrednog suda, prenosi B92.

Ovakva privremena sudska mjera samo je uvod u sudski proces oko prava na korišćenje imena poznate grupe – čije pravo i žig ima donedavni član grupe, menadžer i bubnjar Tihomir Fileš – ali sve dok se ovaj proces ne okonča sudskom presudom ili sporazumom strana u postupku, svako korišćenje imena na sceni podleže novčanim kaznama.

Jasenko Houra nije želio da komentariše ovu odluku Privrednog suda, već je medije uputio na advokata Tonija Nogolicu.

- Ne bi bilo u redu da komentarišem postupke koji su još u toku, čućemo se kada sve bude završeno - rekao je kratko advokat.

Menadžer "Prljavog kazališta" Damir Ramljak -Tigar rekao je da će bend nastaviti sa nastupima, koji će ovog ljeta biti održani širom regiona.

Podsjećamo, ovo nije presedan na domaćoj muzičkoj sceni, jer su slični postupci vođeni i u slučaju bendova pod nazivom "Novi fosili" i "Fosili" i "Zlatni dukati".

nezavisne.com