Štutgart angažovao golmana iz Novog Grada

Pouzdani golman srpskih korijena, Stefan Drljača karijeru će nastaviti u Bundesligašu Štutgartu. On će u redovima učesnika predstojećeg izdanja Lige šampiona ostati do ljeta 2027. godine.

Drljača, do juče golman Dinama iz Drezdena, stigao je u taj klub prije dvije godine iz Borusije iz Dortmunda, a bio je i član Hofenhajma.

Kažimo i to da je Štutgart i prije dvije godine pokazivao interesovanje za čuvara mreže čiji korijeni vuku porijeklo iz Novog Grada, ali je tim iz nekadašnje Istočne Njemačke bio brži.

- Zaista sam srećan što sam ovdje. Štutgart je sjajan klub sa nevjerovatnim navijačima, tim je imao izuzetnu sezonu. Poslije ljetnje pauze, daću sve od sebe kako bih se izborio u žestokoj konkurenciji na mojoj poziciji. Vjerujem u još jednu Štutgartovu uspješnu sezonu - poručio je Drljača.

Konkurencija 25-godišnjem golmanu na crti, u "gradu Mercedesa", biće Aleksandar Nibel, Fabijan Bredlou i Denis Sajmen. Sportski direktor "švaba" Fabijan Volgemut vjeruje u Drljaču.

- Biće dosta utakmica i treba nam jaka konkurencija na golu. Stefan ima sve što mu je potrebno da se brzo snađe kod nas i postane važan dio naše golmanske ekipe. Drago nam je što je odlučio da pređe kod nas i želimo mu dobrodošlicu u Štutgartu - rekao je Volgemut.

Glas Srpske

Tagovi: