Robert Dacešin kreće na Iberijsko poluostrvo, pješačiće 670 kilometara

Siguran sam da svako ko ovo čita, ima neke životne snove o kojima dugo sanja. Bilo da se radi o porodici, karijeri ili putovanjima, svi mi duboko u sebi želimo to nešto što nas vuče da idemo dalje i daje nam motivaciju da preguramo one tmurne dane, kada nam se čini da se sve okrenulo protiv nas.

Što se tiče mojih životnih snova, o nekima sam već ranije pisao, ali kada su putnički u pitanju, oni se polako počinju realizovati, objavio je na društvenim mrežama Robert Dacešin, poznati svjetski putnik iz Banje Luke i influenser.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Naime, nakon Islanda o kojem sam toliko maštao, došao je red na vjerovatno najveću avanturu mog života, čuveni Camino de Santiago, put koji mi se mota po glavi već dobrih 6-7 godina. Za one koji ne znaju, radi se o hodočasničkom putu na koji možete krenuti iz Španije, Portugala ili Francuske, sve sa ciljem da stignete u Santiago de Kompostelu, kao finalno odredište. Iako sam dugo razmišljao koju rutu da odaberem, na kraju sam se odlučio za portugalsku, te ću narednih oko 25 dana, hodati od Lisabona do Santiaga, rutu dugu 670 kilometara! Prolaziću kroz sela ove zemlje, upoznavati lokalce, isprobavati lokalnu hranu i vjerovatno nikada bolje obići neku zemlju, ali…

Pored toga što će ovo da bude možda najveće životno iskustvo do sada, želio bih da ovo putovanje ima viši cilj. Nekako, osjećam potrebu da vas koji me pratite, ujedinim u nekim lijepim stvarima koji će pomoći nekom drugom i da moja putovanja pored edukacije koju neko možda dobije od njih, pruže pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Stoga, odlučio sam da na ovoj avanturi prodajem kilometre i da se taj novac donira za obroke u javnu kuhinju Mozaika prijateljstva, humanitarne organizacije koja već dugi niz godina radi divne stvari. Akciju ću zvati “jedan kilometar – dva obroka” te će svako ko želi moći da uplati iznos od 9 evra da kupi jedan kilometar moje staze i samim tim dva obroka ovim ljudima. Svakoj osobi ću se zahvaliti na storiju, a više o svemu ovome biće u narednoj objavi.

Ukoliko vas zanima više o Mozaiku, u pitanju je udruženje građana nastalo 2004. godine sa jasnim ciljem – nahraniti gladne i pomoći ljudima kojima je najpotrebnije. Od te, 2004 godine, postoji i njihova javna kuhinja

“Obrok ljubavi” u kojoi se svakodnevno pripremaju obroci, a u njihovoj evidenciji je trenutno oko 1300 osoba. Svakim radnim danom se pripremi i podijeli preko 700 obroka, a vikendom je taj broj porcija i preko 1200.

Za sada vam ostavljam broj računa Mozaika, na koji možete uplatiti jedan ili više kilometara, a ja ću svakih nekoliko dana da vas obavijestim koliko novca smo do sada skupili.

I da.

Prvih deset kilometara ću da uplatim ja da malo zakotrljam ovu priču.

Broj računa za uplatu – Mozaik prijateljstva ul. Cara Lazara 20, Banja Luka.

Ž.R: 562 100 800 2257169
Za uplate iz inostranstva –
IBAN:BA395620 9980 4884 1371
SWIFT BIC RAZBBA 22

Avantura kreće, pa se nadam da se uskoro vidimo u Santiagu – zaključio je Dacešin.

Tagovi: