Očekuju nas zanimljivi mečevi Lige šampiona

Pred nama je drugi dan 3. kola Lige šampiona.

U novom paketu od osam utakmica najviše pažnje okupiraju mečevi u Londonu između Čelsija i Milana, kao i u Lisabonu između Benfike i Pari Sen Žermena.

Biće zanimljivo i na ostalim susretima: Lajpcig – Seltik, Salcburg – Dinamo, Juventus – Makabi Haifa, Mančester siti – Kopenhagen, Real Madrid – Šahtjor i Sevlja – Borusija Dortmund.

Ljubitelji fudbala najviše će pratiti meč na “Stamford bridžu” u susretu Čelsija i Milana. “Plavci”, koji su ljetos spucali skoro 300 miliona evra na pojačanja, ne igraju prema očekivanjima i osvojili su samo jedan bod iz dva meča sa autsajderima grupe – poraženi su u Zagrebu od Dinama (1:0) i remizirali su u Londonu sa Salcburgom (1:1).

Zato im je duel sa italijanskim šampionom od krucijalnog značaja kako ne bi morali da strijepe za prolaz iz prilično lake grupe za njih.

Sa druge strane, Milan je značajno oslabljen izostancima najmanje sedmorice fudbalera. Sigurno neće biti zbog povreda Davidea Kalabrije, Zlatana Ibrahimovića, Majka Menjona, Aleksisa Salemakersa, Simona Kjera, Tea Ernandeza i Aleksandra Florencija. Pod upitinikom su Žunior Mesijas i Divok Origi, što je i za najveće klubove veliki problem.

Čak tri povrede u Toskani su zadobili “rosoneri” i to je bila cijena pobjede nad Empolijem (3:1), ali sada idu kod mnogo jačeg rivala i moraće u kožu autsajdera. Neće imati šta puno da izgube u ovakvoj postavci.

Pariz važi za grad svjetlosti, a sada će njegovo fudbalsko čedo da gostuje na stadionu svjetlosti. Velikan Benfika čeka Pari Sen Žermen u Lisabonu u borbi za prvo mjesto H grupe.

Ostavili su iza sebe Juventus na “nuli”, koji će vaditi fleke sa Makabijem iz Haife, ali će mnogo jači meč biti na La Lužu.

“Orlovi” gaze sve pred sobom ove sezone, srušili su i “Staru damu” u Torinu (2:1), ali pred dolazak PSŽ-a su tek prvi put uspjeli da ne slave iz 14. meča. Remi bez golova u Gimaraešu nije donio najbolju uvertiru, ali svakome mora da se desi “prazan hod”, pa tako i Benfiki.

Činjenica je da će imati veliku podršku sa tribina kultnog stadiona u nameri da sruši jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona na čelu sa Mesijem, Nejmarom, Mbapeom i ostalim zvezdama.

Koliko je Benfika dominantna u Portugalu toliko je PSŽ u jačem prvenstvu kakva je francuska Liga 1. Takođe su “sveci” ostvarili samo jedan remi, ali krajem avgusta sa Monakom (1:1) i bez problema drže prvo mjesto na tabeli. Imaju sedam pobjeda u nizu, a ona četiri prije Monaka i igraju turbo fudbal.

Međutim, nečija serija će morati da se prekine… Zato će cijela Evropa da prati taj meč, uz onaj iz Londona, piše Sportal.

srpskainfo.com