Nori: Pitaću Marija za savjete protiv Ðokovića

Rival najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića u polufinalu Vimbldona, Britanac Kameron Nori, izjavio je danas da će pitati sunarodnika Endija Marija za savjet u duelu sa srpskim asom.

Ðoković i Nori igraće na Centralnom terenu u petak. Nori se samo jednom sastao s Novakom na ATP turu i poražen je prošle godine na završnom mastersu u Torinu (6:2, 6:1).

Sa druge strane, Mari je protiv Ðokovića igrao 36 puta i pretrpio 25 poraza.

- Endi je uvijek bio pun podrške za mene i moj tim. Uvijek treniramo zajedno i pitam ga za neke ideje. Prije neki dan je svratio do teretane i poželio mi sreću. Nije loše da ga konsultujem u vezi s taktikom. Uživaću danas, a poslije ću možda kontaktirati Endija da vidim kakve ideje ima. Prošli put kad sam igrao protiv Novaka u Torinu, igrao je veoma dobro, a ja sam naučio dosta. Ovog puta ću taktički pristupiti drugačije meču - rekao je Nori, a prenijeli britanski mediji.

Britanski teniser u četvrtfinalu je savladao Davida Gofana sa 3:6, 7:5, 3:6, 6:3, 7:5, a priznao je da ga čeka najveći mogući ispit u tenisu.

- Ovo je jedan od najvećih izazova u tenisu. Trava je njegova omiljena podloga, a njegov skor na Vimbldonu je nevjerovatan.

Međutim, jedva čekam da odmjerim snage s njim i vidim kakav će biti njegov nivo igre - izjavio je Nori.

Novak Ðoković osvojio je tri uzastopne titule na Vimbldonu (2018, 2019. i 2021), a u četvrtfinalu je eliminisao Italijana Janika Sinera posle preokreta sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

 

nezavisne.com

Tagovi: