Nastavak akcije "Transporter": Uhapšeni kuriri osumjičeni za prevoz kokaina

Željko Maksimović iz Laktaša i Slavko Brborović iz Banje Luke uhapšeni su u nastavku akcije "Transporter" koju je sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Kako je saopštio MUP RS uhapšenima se na teret stavlja da u počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge.

- Aktivnosti se realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH i u saradnji sa Policijskom upravom Banja Luka. U toku su pretresi vozila i objekata koje koriste lica lišena slobode, koja će nakon kriminalističke obrade biti predata postupajućem tužiocu - saopštio je MUP RS.

Kako saznaje UnaWorld Maksimović i Brborović su osumnjičeni da su bili kuriri za kriminalnu grupu koju je predvodili osumnjičeni Bojan Cvijetić i Jelenko Knežević, odnosno da su prevozili kokain iz Evropske unije u BiH.

Uglavnom se radilo o kokainu koji su nabavljali u Holandiji i Belgiji, te posredstvom drugih osoba raznosili po BiH. Među osumnjičenima koji su rasturali kokain u BiH bio je i nekadašnji glavni inspektor u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Mladen Milovanović.

U akciji ”Transporter” ranije je zaplijenjeno 303 kilograma marihuane, koja je otkrivena u kombiju u Banjoj Luci. Otkriveno je i 56 kilograma kokaina, kao i veći iznos novca. U akciji je uhapšeno više od deset zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina.

Kao vođa grupe označen je Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbejdnosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni poverljivi dokumenti Obaveštajno bezbjednosne agencije (OBA).

unaworld.com

Tagovi: