Načelnik Vukosavlja kandidat za načelnika Modriče

Aktuelni načelnik Vukosavlja i funkcioner SNSD-a Borislav Rakić na predstojećim lokalnim izborima biće kandidat ove stranke za načelnika Modriče, otkriva CAPITAL.

Rakić je potvrdio za naš portal da je predložen za kandidata, ali da još nije donesena konačna odluka o tome.

- Tačno je da sam ja predložen za kandidata za načelnika, jer je ocijenjeno da sam, da tako kažem, nekonfliktna ličnost, a SNSD-u u Modriči je potrebna takva osoba i neko ko će izgladiti i pomiriti različite stavove. Međutim, odluka o kandidatu se ne može i neće donijeti bez opštinskog odbora SNSD-a - kaže Rakić za CAPITAL.

Na pitanje gdje ima prijavljeno mjesto prebivališta, on kaže da je odrastao u Vukosavlju i da je tamo prijavljen, jer ne bi mogao da bude kandidat, ali priznaje da već 11 godina živi u Modriči.

- Do raspisivanja izbora imam rok da prijavim prebivalište u Modriči i to ću uraditi ako opštinski odbor donese odluku da budem kandidat - kaže Rakić.

Kada je u pitanju Vukosavlje, on dodaje da će kandidat za načelnika biti njegov dosadašnji zamjenik i njegov stranački kolega Dejan Jović.

- Vjerujem da će Dejan dobiti podršku svih srpskih stranaka u Vukosavlju - kaže Rakić.

Iako je ovo jedinstven slučaj da načelnik jedne lokalne zajednice bude kandidat za načelnika druge lokalne zajednice, SNSD je u Bratuncu imao sličnu situaciju u kojoj je dugogodišnji funkcioner jednog lokalnog stranačkog odbora preko noći postao kandidat drugog opštinskog odbora.

Naime, njihov dugogodišnji funkcioner Lazar Prodanović godinama je bio kandidat zvorničkog SNSD-a za poslanika u NSRS, a potom u Parlamentu BiH, da bi onda bio kandidat na načelnika Bratunca na prijevremenim izborima održanim početkom februara prošle godine na kojima je i pobijedio.

capital.ba

Tagovi: