Na Tjentištu počeo deveti „Nektar OK Fest“

Press konferencijom, na kojoj su prisustvovali organizatori, partneri i izvođači festivala zvanično je počeo deveti po redu Nektar OK Fest, na jednoj od najljepših destinacija u regionu.

Festival je otvorio Dubravko Suvara, direktor festivala, koji je i ove godine naglasio da je cilj festivala kao i organizatora da ukažu na sav potencijal mjesta na kojem se festival održava. 

- Ova godina je definitivno bila najteža u pripremi festivala, a opet me raduje što će ovo vjerovatno biti i najbolje festivalsko izdanje do sada. Prije svega želim da se zahvalim Banjalučkoj pivari, opštini Foča, medijima. Posebnu zahvalnost dugujemo kompletnom preduzeću HE na Drini, koje je bilo naša puna tehnička podrška u svim ovim segmentima. Svake godine ponavljamo, naš osnovni cilj promocija i razvoj NP Sutjeska, a mi smo imali jedan veoma težak vremenski period iz kojeg smo nadam se izašli, jači i kvalitetniji, te da će se pokazati da snaga pojedinaca i zajedništva može sve te stvari da prebrodi, i da spremno dočekamo sve ljude koji su došli iz svih krajeva svijeta na naš festival. Mislim da ovo što mi ovdje imamo, ne samo kao festival, nego čitav ovaj prostor je konkurentno sa svim najatraktivnijim svjetskim destinacijama i krajnje je vrijeme da ga tako počnemo i gledati - izjavio je Suvara. 

Veljko Blagojević, v.d. direktora NP "Sutjeska", poželio je svima dobrodošlicu na Tjentište i ugodan boravak na ovom događaju, koji je jedan od najvećih u regionu. Iskazao je zadovoljstvo što je NP Sutjeska bio u prilici da na bilo koji način doprinese i učestvuje u organizaciji ovako veličanstvenog događaja.  

Neletu Karajliću ovo nije prvi nastup na OK festu, te je više puta naglašavao da je ovo jedno od najuzbudljivijih mjesta na kojem je nastupao.

- Meni je pripala čast da već drugi put nastupam na ovom festivalu, kao muzičar i pisac, jer ja svaki put sa velikim uzbuđenjem dođem na ovo mjesto, ne samo zbog muzike, nego i zbog istorije koju je ovo mjesto ispisalo. Mislim da je OK fest na neki način najbolji pokazatelj kako treba da se sklapaju interesi privrede, kulture, turizma i lokalne samouprave. Svojim večerašnjim nastupom ću učiniti sve da ubijedim žiri festivala da me ponovo pozove, a ja pozivam sve da dođu i da u toku ova tri dana osjete vanvremenski duh ovog fantastičnog mjesta, kao i izbuđenje i mladost koje osjećam ja svaki put kad dođem, i da jednostavno svi uplovimo u ono najljepše što je ljudski rod do sad izmislio, a to je muzika - izjavio je Nele Karajlić. 

 

Tagovi: