Na koncertu Tejlor Svift preminula djevojka

Na koncetu Tejlor Svift u Rio De Žaneiru u dogodila se velika tragedija, kada je preminula 23-godišnja djevojka.

Djevojka se onesvijestila dok je čekala izlazak pjevačice na binu i preminula od srčanog zastoja. Kao razlog smrti djevojke navodi se toplotni val koji je zahvatio Brazil.

Ne mogu vjerovati da uopšte ovo pišem. Sa tugom u srcu javljam da smo izgubili obožavateljicu prije večerašnjeg koncerta. Ne mogu riječima opisati koliko sam slomljena. Imam jako malo informacija, znam da je bila predivna i jako mlada. O ovome neću moći pričati na pozornici jer me preplavi tuga samo kada pokušam pričati o tome. Želim reći da mi je žao i da su moje misli s porodicom i prijateljima preminule obožavateljice. Ovo je posljednja stvar za koju sam mislila da se može dogoditi kada sam planirala nastup u Brazilu - navela je pjevačica u objavi na Instagramu.

Temperatura u gradu je iznosila 38 stepeni, a na stadionu je navodno dostizala i do 60 stepeni.

Na videosnimcima koji su kružili društvenim mrežama, Svift je viđena kako poziva osoblje na stadionu da podijeli vodu fanovima tokom koncerta. U jednom trenutku, dok je pjevala i sama je bacala flaše vode u masu, prenosi Kliks.

Ljekari na mjestu događaja pokušali su oživjeti mladu obožavateljku, ali nisu uspjeli. Prebačena je u gradsku bolnicu Salgado Filho, ali je ubrzo nakon toga umrla.

glassrpske.com

Tagovi: