Laketa: Kinez još nije uhapšen, radimo na njegovom lociranju

Državljanin Kine, koji je juče pobjegao iz Okružnog zatvora u Trebinju, još nije uhapšen, potvrdio je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Mi još nismo uhapsili lice, radimo na njegovom lociranju i preduzimamo sve mjere i radnje u cilju njegovog pronalaska. Ostvarili smo saradnju sa svim relevantnim policijskim agencijama, kao što je Granična policija i Služba za poslove sa strancima - kaže Laketa za ATV i dodaje: 

- PS Trebinje je juče zaprimila dojavu od pripadnika Okružnog zatvora da je kineski državljanin, kome je, kako smo kasnije utvrdili, Sud BiH odredio pritvor vezano za krivično djelo koje je počinio van BiH i upućen je u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Trebinju. Ovo kažem, da ne bi došlo do zabune u javnosti. Lice se nalazilo u prostorijama Okružnog zatvora u Trebinju, iskoristilo je neki momenat i pobjeglo iz zatvora. 

Policija je odmah reagovala, izvršila je blokadu šireg područja policijske uprave i užeg dijela grada Trebinja i ovom prilikom želim da građane upoznam da se iz toga razloga veći broj pripadnika policije nalazi na ulicama, vrši legitimisanje i provjere. -

Kineski državljanin Q.T. pobjegao je iz Okružnog zatvora u Trebinju tako što se, tokom šetnje, popeo na krov jedne od zgrada, a potom skočio sa visine od 12 metara.

glassrpske.com

Tagovi: