"Kvantum" ulovio četiri osumnjičena švercera drogom iz Banjaluke

Policija je u akciji "Kvantum" uhapsila četvoricu Banjalučana R.B., P.P., S.M. i F.J. zbog sumnje da su se bavili švercom narkoticima, a tom prilikom kod njih je pronađena marihuana i novac, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nezvanično, uhapšeni su Roberto B. (23), sin Emilija Balda, osumnjičenog za ubistvo Slaviše Krunića, zatim Petar P. (28), Saša M. (24) i Filip J. (25). Prema, takođe nezvaničnim informacijama, oni su putem društvenih mreža i aplikacija dogovarali prodaju narkotika sa konzumentima.

Kako je saopšteno iz Policije akcija je provedena od 11 do 13. aprila kada su pretresene četiri lokacije na području Banjaluke, a osumnjičenima se na teret stavlja neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga,

- Tom prilikom pronađeno je  i oduzeto oko 246 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage. Nađeni su i mobilni telefoni, oko 7 080 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su sve mjere i radnje preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.B., P.P., S.M. i F.J. biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - stoji u saopštenju.

Glas Srpske

Tagovi: