Ko toči kod Neše Spida prati Milorada Dodika

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je, saznaje Gerila info iz izvora bliskih MUP-u Republike Srpske, želio da sankcioniše policajce zbog neprimjerenog ponašanja u službi. Radi se o policajcima na motorima koji su prije desetak dana na Manjači na otvaranju benzinske pumpe u vlasništvu Nebojše Grbića točili gorivo u službene motocikle uz neprimjerene komentare okupljenih. Policajci, međutim, nisu kažnjeni.

Dragan Lukač je, nakon što je objavljen snimak, na kojem se vide policajci na motorima kako toče gorivo u službene motocikle na otvaranju privatne benzinske pumpe a uz dobacivanje okupljenih građana upućeno policajcima, tražio od načelnika Policijske uprave Banja Luka, Miloša Brkića, da policajce premjesti u Upravu za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP RS.

To bi bila sankcija za policajce jer bi bili premješteni iz saobraćajne policije u OBL gdje bi, potencijalno, morali stražariti ispred nekog objekta. Brkić, međutim, nije ispunio Lukačevo naređenje jer je intervenisao Milorad Dodik a nakon poziva Nebojše Grbića, vlasnika već pomenute pumpe na Manjači, saznaje Gerila info.

Nakon Dodikove intervencije Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske donosi naredbu kojom se nalaže P.U. Banja Luka da tri policajca na motorima budu svakodnevno angažovana na pratnji člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Republike Srpske. Tu naredbu, kao i video točenja goriva na privatnoj pumpi u službena vozila, Gerila info objavila je 29. jula.

 

 

Danima su mediji u regionu prenosili vijest o otvaranju benzinske pumpe Nebojše Grbića, poznatijeg kao Nešo Speed, na Manjači a kojoj je prisustvovao i Dodik. To samo po sebi možda i ne bi bilo toliko značajno da Dodika na ovom isključivo privatnom događaju, koji ni po čemu nije bitan za Srpsku i Banju Luku, nije obezbjeđivao veliki broj pripadnika MUP RS.

gerila.info