Iz SAP-a potvrdili: Prekidamo saradnju sa "Prointerom"

Kompanija SAP, globalno poznata po softveru za praćenje poslovnih procesa, potvrdila je da kompanija "Prointer" iz Banje Luke više neće biti njihov partner.

Informaciju o prekidu saradnje CAPITAL je objavio prošle sedmice, a ona je jutros potvrđena iz njemačkog tehnološkog giganta. Kako su rekli, aktuelni ugovor sa “Prointerom” je na snazi do 23. marta i nakon toga  se neće produžavati.

Nakon što je SAP West Balkans izvršio reviziju usklađenosti poslovanja “Prointera” sa partnerskim programom, odlučio je da od 23. marta ne obnavlja svoj partnerski odnos. Detalji ugovora između SAP-a i SAP partnera u interesu naših partnera i kupaca su zaštićeni poslovnom tajnom - naveli su oni u odgovoru CAPITAL-u.

Jedno od glavnih pitanja koje se nametnulo nakon informacije o raskidu saradnje, jeste i šta će biti sa javnim preduzećima i ustanovama u kojima je “Prointer” implementirao softver SAP. Iz ove kompanije dali su konkretne prijedloge.

SAP pridaje najveći prioritet kontinuitetu poslovanja svojih klijenata. Stoga će partnerima s postojećim klijentima biti ponuđena opcija da potpišu ugovor o direktnoj podršci sa SAP-om ili da odaberu novog ovlaštenog SAP partnera od 23. marta 2023. godine - poručuju oni.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE

 

Tagovi: