Donijeli mrtvački sanduk pred Narodnu skupštinu (VIDEO)

U organizaciji Restarta pred Narodnu skupštinu RS došli su demonstranti koji protestuju protiv zakona o stranim agentima koji će se danas naći na dnevnom redu parlamenta.

Demonstranti su donijeli mrtvački sanduk koji treba da simbolizuje "smrt demokratije" u Republici Srpskoj.

Na molbu skupštinskog obezbeđenja demonstranti su se pomjerili preko puta skupštine gdje će biti održan protest.

Na počeku protesta održano je "opijelo za demokratiju" i "sahrana", a deminstranti su poručili da je vlast Republike Srpske kriminalizacijom klevete i zakonom o stranim agentima "ubila demokratiju".

Video OVDJE

Stefan Blagić, iz Restarta je rekao da će ovaj zakon biti problem i za vjerske organizacije.

"Ṣ̌ta će Srpska pravoslavna crkva ako dobije novac za izgradnju crkve od Srbije? Da li ćemo mi vjernici SPC biti strani agenti? Ṣ̌ta sa humanitarnim organizacijama, sportskim klubovima ili medijima koji se finansiraju od Google oglasa", rekao je Blagić.

Demonstrante su pred zgradom parlamenta podržali poslanici Liste za pravdu i red Nebojṣ̌e Vukanovića i Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Nakon improvizovane pres konferencije preko puta parlamenta došli su pripadnici Mininistarstva unutrašnjih poslova i identifikovali organizatore skupa za koji su rekli da je nenajavljen. Objasnili su da skup nisu spriječili, ali da su morali provjeriti šta se dešava ispred zaštićenog objekta.

nezavisne.com

 

Tagovi: