Đoković zbrisao Kovačevića, neka se spremi Fučović

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Treći nosilac zbrisao je „poluzemljaka“ Aleksandra Kovačevića sa pariske šljake 3:0 (6:3, 6:2, 7:6) i moglo bi se reći da je imao dobar trening za iskušenja koja slijede.

Već ranije smo pisali koliko je ovaj grend slem značajan sa aspekta borbe za GOAT titulu, jer ukoliko bi Đoković treći put podigao pehar u Parizu, vrlo teško bi ga iko više mogao stići na putu do vječnosti, s obzirom na stanje Rafaela Nadala i odluku da ne igra do kraja godine.

Svjestan važnosti trenutka, Đoković je bio fokusiran i raspoložen mnogo bolje nego na prethodnim turnirima na šljaci ove godine. Već na startu meča pokazao je ko je gazda na terenu i dao do znanja Kovačeviću da neće imati nikakve šanse.

Sa dva brejka u prvom setu stigao je do vođstva od 1:0, a prema sličnom receptu riješio je i drugi set. Rani brejk, zatim potvrda istog odveli su meč u jednosmjernu ulicu iz koje Kovačević nije uspjevao da pronađe izlaz. Kovačević je pružio odličan otpor Noletu u trećem setu u kojem je imao i dva brejka, ali više od toga u ovom meču nije mogao.

Rival u drugom kolu biće mu nezgodni Mađar Marton Fučović kojem igra na šljaci ipak nije najomiljenija.

Tagovi: