Cvijanović: 84 zemlje svijeta učestvovale u kršenju Ustava BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da će odnosi u BiH nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN biti komplikovani, otežani, skoro nemogući, te da su 84 države svijeta učestvovale u kršenju Ustava BiH.

Cvijanovićeva je rekla da je pogubna činjenica da oni više ne stoje na liniji Dejtonskog sporazuma.

“Oni su bili upozoreni na koji način možemo doći do odluke i na koji način ona treba da bude inicirana pred nekim forumom međunarodnog tipa. Posebno me boli to što mnoge države Afrike, Latinske Amerike znaju da ovo nije rezultat zajedničkog rada i da nisu ispoštovane ustavne procedure, a naša braća u Crnoj Gori ne razumiju da je prekršen Ustav”, rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Cvijanovićeva je naglasila da ne razumije bijesne stvari koje dolaze iz usta bošnjačkih političara, jer ovo definitivno ne predstavlja ono što bi rezolucija ovog tipa trebalo da predstavlja.

“Ministarstvo inostranih poslova sad kaže kako će uputiti protestnu notu zemljama koje su glasale protiv. Еvo ja ću kao srpski član Predsjedništva BiH uputiti protestnu notu svima koji su glasali za, jer su doprinijeli kršenju Dejtonskog mirovnog sporazuma”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da rezolucija ne služi pomirenju, već je nastala kao rezultat zloupotreba.

“Ovo je bilo bespotrebno. Polovina zemlja Arapske lige nije podržala rezoluciju, nije bilo konsenzusa ni unutar ЕU. Priča kako je to bio dug prema žrtvama pada u vodu”, navela je Cvijanovićeva.

banjaluka.net

Tagovi: