Banjolučani osnovali preduzeće, pa prevarama zaradili oko 17.500 KM

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka Izvještaj protiv D.Ć. S.K. i D.G. iz Banje Luke, zbog prevara vrijednih oko 17.500 maraka.

Kako Srpskainfo saznaje, izvještaj je podnesen protiv Saše K., Dalibora Ć. i Dejana G.

Prema rezultatima istrage oni su osnovali preduzeće “Mimt”, sa namjerom da prevare druge firme sa kojima su sarađivali – rekao je izvor Srpskainfo.

On je dodao da su prevarili po jednu firmu iz Banje Luke i Gračanice.

Portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić rekla je, navodeći inicijale, da se sumnjiče da su počinili tri krivična djela prevara u privrednom poslovanju.

Prijavljeni D.Ć. i S.K. se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili od juna 2020. godine do decembra 2021. godine, na način da su u Banjoj Luci osnovali društvo ograničene odgovornosti, te u više navrata poručili robu od pravnih lica iz Banje Luke i Gračanice u vrijednosti od oko 17.500KM, iako su znali da društvo koje su osnovali nema novčanih sredstava da plati poručenu robu – pojasnila je Mučibabićeva.

D.G. se sumnjiči da je iskoristio saradnju i poznanstva D.Ć. i S.K., te predstavljajući se kao D.Ć. u više navrata preuzimao robu od pravnih lica iz Banje Luke i Gračanice, a koju nije platio u naznačenim rokovima.

Policijska uprava Banja Luka poziva sve građane, da ukoliko su bili žrtva ovakvih prevara ili imaju bilo kakva saznanja o istima, prijave najbližoj policijskoj stanici – poručila je Mučibabićeva.

insajder.in